Subsidies

Energie-investeringsaftrek (EIA)
Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 55% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als ‘bedrijfsmiddelen’ op de Energielijst.

Budget en looptijd
Het budget voor 2018 is € 147 miljoen. EIA moet u binnen 3 maanden na het geven van de opdracht melden.Voorstellen voor de Energielijst 2018 kunt u tot 1 september 2017 indienen.

Voorwaarden
Als u de EIA wilt aanvragen moet u voldoen aan de voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is dat uw energiezuinige investering als ‘bedrijfsmiddel’ op de Energielijststaat.  Klik hier voor de Energielijst

U kunt fiscale aftrek krijgen voor duidelijk omschreven investeringen. De omschrijving staat met een specifieke code op de Energielijst. Voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren kunt u ook aftrek krijgen. Ze staan niet op de Energielijst, maar moeten wel aan de besparingsnorm voldoen. Deze meldt u met een generieke code.

bron: RVO